Йотова и Радев продължават да настояват за стабилно мнозинство: Позицията ни

...
Йотова и Радев продължават да настояват за стабилно мнозинство: Позицията ни
Коментари Харесай

Йотова: Трябва кабинет със стабилно мнозинство

Йотова и Радев не престават да упорстват за устойчиво болшинство: 

Позицията ни с президента Румен Радев е ясна и непрекъсната – България се нуждае от постоянен кабинет със устойчиво болшинство. Ние не укоряваме партиите, а слагаме пред тях действителните проблеми на хората, на страната. Много елементарно е да обвиняваш другия за своите неуспехи.

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на полемика с участниците в първия курс на Национална стратегия " Управленски умения " на Българско учебно заведение за политика " Димитър Паница ", написа.

В траялия над 3 часа диалог беше разискван необятен кръг от проблеми – въпросът за водачеството и поемането на отговорност, настоящата политическа конюнктура в България и проблемите пред страната, връзките с Република Северна Македония, участието в Шенген и еврозоната, войната в Украйна.

Вицепрезидентът уточни главните качества на същинския водач, които илюстрира с образци от историята и от сегашния политически живот в страната и чужбина.

" Образованието е в основата на водачеството, тъй като водачът се постанова да взима решения, които въздействат върху повече хора, и би трябвало да бъде добре просветен и осведомен ", уточни Йотова.

Според нея измежду качествата на водача е умеенето да чуваш особеното мнение. В полемиката беше разискван въпросът за неналичието на доверие в политическата система.

" Дори когато са откровени политиците, остава чувството, че не са. Това би трябвало да променим ", съобщи вицепрезидентът. Тя акцентира като проблем сериозното отдалечаване на някои политически управления на партиите от техните гласоподаватели, като дефинира като индикатор за това изборните резултати.

По тематиката за Шенген Илияна Йотова още веднъж посочи своята позиция, че 12 години политически критерии спъват приемането на България в зоната без граничен надзор.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР